Het waanzinnig weekendrecept is niet alleen bedoeld om je in de keuken aan de gang te zetten: soms heb je ook gewoon zin om jezelf te verwennen en niet in de keuken te gaan staan. Daarom geef ik vanuit de Keukentafel ook recepten om in je weekend op een andere manier lekker te gaan eten en te drinken. En deze week stuur ik je de keuken uit en op pad naar Meneer de Boer, met net wie er zin heeft om mee te gaan natuurlijk. Je gaat namelijk lekker ontbijten (maar lunchen kan ook) op de Keizersgracht, schuin tegenover de bioscoop bij het kruispunt met de grote berg (vlakbij waar vroeger het Eindhovens Dagblad zat).

(Natuurlijk geef ik tips in de regio, maar mocht er iets uitzonderlijks leuks uit een andere stad mijn pad kruisen, dan lezen jullie het ook …)

Breakfast all day

bij meneer de boer aan tafel

Dat is de basisformule van Meneer de Boer. Er is dus uitgebreid de gelegenheid om heerlijk te ontbijten. Een prima start van een dagje stad toch? En dat wilde je morgen of zondag nu net gaan doen :-)! De kamer van Meneer de Boer baadt in het licht, een plekje vooraan in de (venster)bank of lekkere hangstoelen lijkt favoriet wanneer je lekker een kop thee wil leuten of bij wil kletsen met een kop koffie van de stadsbranderij. Stadsbranderij? Jazeker, laat je maar verrassen … Eindhoven heeft een stadsbranderij en die koffie proef je hier … Wil je lekker ontbijten, dan is het leuk om gewoon een van de tafels te kiezen die je aanstaat. Je bestelling plaats je zelf aan de bar.  Is je bestelling klaar, dan wordt het wel gewoon bij je aan tafel geserveerd. Het is een beetje thuis zijn bij Meneer de Boer. Laagdrempelig, gezellig, terwijl de een wat andere kaart dan anders het eerste bezoek aan Meneer de Boer toch een beetje spannend maakt.

Wij ontdekten Meneer de Boer later op de dag en besloten er binnen te lopen voor een wat late lunch. Voor Meneer de Boer ook geen probleem. De dagsoep (courgette met pompoen … en bestel het nou gewoon als het er is, want je wordt echt aangenaam verrast) was goed, net als het broodje kip. En met een kop thee, kop koffie of een verse jus ga je weer vol nieuwe shopzin naar buiten. Meneer de Boer geeft ons – al even want blijkbaar zit deze zaak hier alweer meer dan een jaar – weer een nieuw eetidee in de stad. Een wijntje of biertje kun je er niet krijgen, want meneer de Boer heeft geen tapvergunning. Maar ja, who cares … dat doe je dan gewoon toch ergens anders? Bijvoorbeeld in Geldrop, bij Meneer van Dijk …:-)

Heb een waanzinnig weekend!

Marianne

Waanzinnig weekendrecept: een hippe hap bij Meneer De Boer
Getagd op: