• Teambuildingssessies
  • Brainstormsessies
  • Kernsessies
Teambuildingsessies
Met elkaar samen aan één doel werken, samen doelstellingen behalen op de afdeling: dat gaat het beste en het makkelijkst wanneer de afzonderlijke mensen samen een ‘ééngevoel’ hebben. Wanneer je samen staat te koken, komen al snel de kwaliteiten van de verschillende deelnemers naar voren, juist doordat ze met iets anders bezig zijn. Ook voel je waar het niet soepel verloopt en waar juist de samenwerkingskrachten liggen. Een teamanalyse aan het aanrecht en de keukentafel. Een kookworkshops als teambuildingsessie kan een mooi nieuw uitgangspunt zijn en een startpunt ter verbetering van resultaten op de bedrijfsvloer.
Brainstorm- en kernsessies
Vanuit mijn achtergrond als communicatiespecialist ben ik niet alleen als kok en workshopbegeleider in te zetten, maar ook als ‘begeleider’ van brainstorm- en kernsessies.
Bij een brainstormsessie gaat het vaak om vraagstukken of problemen die om een oplossing vragen. Tijdens de sessie worden de verschillende oplossingen in kaart gebracht (oftewel in een pan gegooid) en geëvalueerd (geproefd). Na de workshop is er een bruikbaar recept gecreëerd waaruit verder gewerkt kan worden.
Bij de kernsessies gaat het echt om het teruggaan naar de kern. Gedurende het ondernemen wordt wel eens vergeten in alle hectiek waar het bedrijf eigenlijk voor staat. En dat wordt vaak ook gevoeld op de werkvloer. Die kern kan veranderen in de tijd, en dan is het zaak om iedereen op die veranderingsgolf mee te laten deinen. Tijdens de kernsessies gaan we hiermee aan de slag.
Meer weten? Mail Marianne@keukentafel.org of bel met 06-42515104. Ik sta je graag te woord!