Zo af en toe gaan wij er met z’n tweeën tussenuit. Gewoon om even uit te waaien. En dat zijn meestal de momenten waarop we onze inspiratie opdoen. Deze dagen bhartrengen we door op verschillende plekjes in Nederland. Ons land heeft zoveel mooie plekjes. Steeds opnieuw worden we hierdoor verrast. En natuurlijk laten we ons dan heerlijk verwennen door te gaan eten in restaurantjes of eetcafeetjes die echt horen bij die plek. We proeven daar liefst de lekkernijen en gerechten die horen bij die streek en nemen vaak lekkers mee, om onze gasten in het café van te laten genieten. En terwijl we wandelen en eten bespreken we wat er allemaal mogelijk zou moeten zijn bij de Keukentafel.

De afgelopen dagen waren we in Eijsden. Een pittoresk dorpje tegen de Belgische grens. Op ons to do lijstje stond de horecabeurs in Maastricht, en verder alleen gewoon genieten zoals wij dat graag doen. En we hebben genoten: varkenswangetjes, gebakken camembert, huisgemaakte garnalenkroketjes, konijn en echt Limburgs zuurvlees. Maastrichtse wijn, een borreltje Limburgse Els, en verschillende Limburgse bieren maakten deze dagen weer helemaal af.

Eigenlijk zijn we door dit reisje, maar ook tegelijk door de andere mini-reisjes die we zo hebben gemaakt, geïnspireerd geraakt voor de lunch die we aanstaande vrijdag gaan serveren. Nee, we zijn nog niet open, maar onze gasten van vrijdag weten niet anders dan dat dat wel de bedoeling zou zijn. En teleurstellen willen we ze niet. We willen ze verwennen en in het klein laten genieten van dat wat onze verschillende Hollandse streken juist groots te bieden hebben …

Inspiratie