Totaal onverwacht brengen de eerste interviews voor het kookboek me naar het buitenland. Waarom weet ik niet, maar ik had echt verwacht dat de herinneringen juist dichter bij huis en haard zouden liggen. Nu ben ik natuurlijk nog maar net gestart, er kan nog een boel veranderen. Wat ook onverwacht – en daarnaast heel apart – is, dat ik voor het recept dat hoort bij de herinnering van mijn moeder, terechtkom bij een andere vrouw die, kan ik wel zeggen, zeer bepalend is geweest voor de ‘invulling’ van het tweede deel van mijn leven. Inspirerend op diepgaande wijze. Samen vullen zij de eerste pagina’s van het boek. Hoe gaaf kan het zijn!

aan tafel bij JessicaDit tweede deel van mijn leven startte nadat ik het punt ‘oké, maar hoe nu verder?’ had bereikt. (Voor de insiders: ja ik weet dat het nogal een understatement is :-)) Op dat punt besloot ik af te reizen naar Jessica Larive in Spanje. Geen idee wie zij was, maar haar website sprak me aan én om de een of andere reden trok de hoeveelheid yoga mij ook enorm aan.  In een paar dagen tijd liet ze mij ontdekken wat stilte in jezelf is en wat dit met je kan doen. Ik leerde in alle rust toch wel de meest wijze lessen die ik kon leren. Lessen waar ik nu nog profijt van heb. Ondersteund door dagelijkse porties yoga, veel water drinken en goed gezond vegetarisch eten. In de keuken bij Jessica stond Nanette, die ons dagelijks vertroetelde met allerlei gezonde lekkere gerechten. Het ontbijt was al een feestje, net als de lunch en het diner. Food for the soul. Ik geloof daar dan ook echt in. Eten is niet alleen belangrijk omdat je er de energie uit haalt die je lichaam nodig heeft. (Goed) eten geeft ook energie aan de geest. En omdat die geest zo nauw verwant is aan eten, geeft die ook smaak aan herinneringen …

 

(Meer weten? Kijk op www.atalantacenter.com. Meer weten over Jessica? Lees ‘1000 plaatsen, 1 thuis’ (https://www.gvmedia.nl/1000-plaatsen-1-thuis)

De Keukentafel schrijft: food for the soul, smaak aan herinneringen …